close
Menu

Getrokken Rooimachines

Getrokken rooiers

De getrokken rooiers van AVR bieden capaciteit en kwaliteit. AVR - Aardappel Vriendelijk Rooien

spirit-6100

SPIRIT 6100

Deze machine is vervanger van de Spirit 4100 en is de 1rij machine met bunker voorraad. De reinigingsunit, de egelbanden, rotorkam en loofdoorvalmat zijn rechtstreeks van de Spirit 4100 overgenomen.

AVR Spirit 6200

SPIRIT 6200

De Spirit 6200 getrokken 2rijige rooimachine heeft een bunker van 6 ton. De Spirit 6200 maakt gebruik van state-of-the-art technologie (besturingssysteem) en inventieve scheidingstechnieken, dit om naast perfecte rooikwaliteit ook de capaciteit te maximaliseren.

Spirit 9200

SPIRIT 9200

De Spirit 9200 is de nieuwste telg in de Spirit-familie rooiers van AVR. Deze getrokken bunkerrooier, 2-rijig, verlegt de grenzen van het 2-rijig rooien. Enkele unieke features zijn: hydraulische aandrijving van alle zeefmatten en reinigingsmodules, mogelijkheid tot inbouwen van Crossrollenset voor extra reiniging, splinternieuwe knappe bedienterminal, grote bunker (8,5 Ton) ... Hierbij was - zoals steeds bij AVR machines - de aardappelvriendelijkheid een sleutelbegrip bij de ontwikkeling van deze machine!

AVR Esprit 2

ESPRIT

De Esprit bewijst nu al enkele jaren een meer dan waardige opvolger te zijn van de Prestige. De meest opvallende eigenschappen van de esprit zijn de modulariteit en dat deze wagenrooier naast standaard in-lijn, ook in verstek kan rooien. Minder beschadigingen en een beter zeefbare rug. Met de steeds meer wisselende omstandigheden op het land is het in verstek kunnen rijden een groot voordeel: als het nat wordt, kan de machine hydraulisch in verstek gezet worden.  De trekker kan dan met brede banden worden uitgerust. Geen enkel wiel loopt meer tussen de ruggen door, dus minder beschadigingen door trekkerwielen en een beter zeefbare rug.

Apache GN +

APACHE

De machine wil antwoord bieden aan de toenemende vraag naar machines met hoge capaciteit. 1 rij extra rooien geeft een capaciteitsverhoging van 50%, bij de 4-rijige machine gaat het om een potentiële capaciteitsverdubbeling. Door het kleine tijdsraam – onvoorspelbare weersomstandigheden, door specialisatie vaak groter wordende arealen – waarin gerooid moet worden, is de zoektocht naar nog efficiëntere rooisystemen aan de gang. Hierbij moet vanzelfsprekend steeds rekening gehouden worden met de kwaliteit van het rooiproces

AVR varioweb

VARIOWEB

Varioweb (AVR gepatenteerd) reinigingsmodule, klaar voor alle rooiomstandigheden

Het Varioweb vervangt de combinatie crossrollenset / langsegelband en is samengesteld uit een staande egelband en axiaalrollen. Uniek is dat u vanuit de trekker zelf traploos kan instellen in welke mate de productstroom over de axiaalrollen gaat: de axiaalrollen kunnen 100% ingezet worden indien veel reiniging vereist is of u kan ze juist helemaal uit de aardappelstroom halen indien minder intensieve reiniging nodig is.

 

Voor meer informatie stuur een Email, of kijk op de AVR website!

Vragen? Neem contact op met ons team!