close
Menu

Grondbewerking

Voor de moderne akkerbouwer en loonwerker is slagkracht het belangrijkste criterium bij de keuze van zijn bewerkingssystemen. Voor elke grondsoort biedt GroeNoord een machine van AVR.

AVR Multivator

MULTIVATOR

De Multivator is in de eerste plaats bedoeld als vervanger van de rotorkop-eg bij pootbedbereiding voorop de trekker. Aan het ontwerp van de Multivator liggen 3 wensen uit de praktijk ten grondslag:

  • Een betere verkruimeling: d.w.z. minder grove kluiten en minder mul
  • Een hogere capaciteit (grotere snelheid)
  • Een grotere werkdiepte
  • Onbereden pootbed

De Multivator heeft in vergelijking met een volveldfrees minder haken (Multivator 100 haken, volveldsfees ca 135 haken). Ze staan zo gepositioneerd om zo weinig mogelijk versmering te krijgen; dit is belangrijk gezien de ondergrond vaak nog vrij vochtig is. Voor een optimaal aanpassingsvermogen aan de grondomstandigheden kan de Multivator uitgerust worden met een 3V tandwielkast die voor veel minder smering zorgt dat de gemiddelde rotorkopeg. De Multivator kan zowel voor- als achterop de trekker gekoppeld worden en is geschikt voor het maken van een zaai- en pootbed. Vandaar de naam Multivator

 

G-Force GN +

AVR GE-FORCE

De AVR GE Force is de ideale machine voor grondbewerking voor of na het planten van de aardappels. De machine kan volvelds werken, om de grond voor te bereiden op het planten, of nadien enkel de rijen tussen de ruggen te bewerken, om zo een nette, strakke rug zonder kluiten te maken. De haken verkruimelen de grond sterk en voorkomen dat er kluiten gevormd worden, zo wordt reeds bij grondvoorbereiding gezorgd voor ideale groei- en zelfs rooiomstandigheden! Met het 6 haken systeem van AVR (gepatenteerd) vraagt de frees 33% minder vermogen waardoor het brandstof verbruik afneemt met 33%.

AVR bouwt nog altijd zeer veel verschillende maten van frezen, van 75 tot 90 cm ruggen en van 2 tot 8 rijen. Alle tussenliggende maten zijn ook mogelijk. De GE-Force kan ook worden ingezet voor het trekken van ruggen voor wortelen, witlof en chicorei. Daarnaast kunnen bedden gevormd worden, waar andere gewassen in gezaaid worden.

 

Compact III

COMPACT III

De Compact III is een uitbreiding van de multivator, in combinatie met een planter en een aanaardkap. Zo worden zowel pootbedbereiding, planten als aanaarden in 1 werkgang achter de trekker uitgevoerd!

Waar de Multivator wordt gebruikt in de fronthef van de tractor en daar ruggen opbouwt, hangt de Compact III achter de trekker. Omdat de machine direct achter de trekker hangt, hoeven er geen tijdelijke rugjes meer opgebouwd te worden. Bovendien kan er gereden worden met een tractor met brede banden op lage druk en zo kan bodemcompactie vermeden worden.

 

Combiwerktuig

COMBIWERKTUIG

Ultramoderne beddenvormer en milieuvriendelijke onkruidverdelger: het combiwerktuig van AVR, drie in één!

AVR heeft in zijn programma een modern werktuig, dat binnen één frame drie verschillende taken kan vervullen op een akkerbouwbedrijf. De drie praktische werktuigen die hier het resultaat van zijn, zijn de Speedridger, de Ecoridger en de Hoek-schoffel. Stuk voor stuk machines die apart te gebruiken zijn, maar die ook binnen één frame te verwisselen zijn. Beddenvormen en onkruidbestrijden worden zo eenvoudig. Vooral door het ingenieuze gewichtsoverdrachtsysteem, dat via instelbare hydraulische druk het gewicht van de trekker gebruikt om druk te zetten op de aanaardkap.

 

Neem contact op met een van onze vertegenwoordigers, Email of Klik voor meer informatie over AVR grondbewerkmachine

Vragen? Neem contact op met ons team!