close
Menu

John Deere beloont brandstofefficiëntie

Mannheim, 21 oktober 2016 – Vanaf 1 november 2016 komen nieuwe eigenaren van John Deere 7310R-trekkers in aanmerking om deel te nemen aan een programma dat klanten financieel beloont voor zuinig rijden.

Het brandstofefficiëntieprogramma is ontworpen om klanten een speciale stimulans te bieden voor het beperken of zelfs reduceren van het brandstofverbruik van hun trekker in transportmodus. Het is van toepassing op alle nieuwe 7310R-modellen die voor 30 april 2017 worden besteld.

“Aangezien ongeveer 50 procent van de eigendomskosten worden besteed aan brandstof, willen wij klanten aanmoedigen om het brandstofverbruik van hun trekker proactief te monitoren”, zegt Chris Wigger, Deere’s Vicepresident Verkoop & Marketing Regio 2. “Door de capaciteiten van JDLink en ons netwerk van gespecialiseerde dealers kunnen bestuurders het gebruik en de brandstofefficiëntie van hun machine volgen in transportmodus. Dit is een van de belangrijke voordelen van onze benadering van FarmSight-precisielandbouw.”

Wanneer de klant zich aanmeldt voor het programma zullen hij – en zijn dealer - JDLink gebruiken voor het registreren van het werkelijke brandstofverbruik van de trekker in transportmodus gedurende het eerste volledige jaar van eigendom. Als het totale brandstofverbruik het doelniveau van John Deere heeft overschreden, krijgt de klant een terugbetaling van het bedrijf.

Als de trekker minder verbruikt dan de doelhoeveelheid, worden de eigenaren van efficiëntere machines nog steeds beloond, omdat ze tweemaal de prijs per bespaarde liter terugbetaald krijgen. Afhankelijk van de hoeveelheid transportwerk dat in de loop van het jaar is uitgevoerd, zou dit kunnen leiden tot een terugbetaling van tot in de vier cijfers.

John Deere neemt haar verantwoordelijkheid voor het milieu erg serieus. Het brandstofefficiëntieprogramma, gecombineerd met het lagere brandstofverbruik van de trekkers van de 7R-serie, is erop gericht om een aanzienlijke bijdrage te leveren aan het verlagen van emissies – wat goed nieuws is voor het milieu.