close
Menu

Wie we zijn

GroeNoord

In 2010 introduceerde John Deere de strategie Dealer of Tomorrow. De strategie heeft als fundament de service en klantgerichtheid van de dealers op een hoger niveau te krijgen. Een grote stap om dit te bereiken was de schaalvergroting van de dealers. Met deze schaalvergroting krijgen de dealers meer ruimte, kennis en ervaring en ondersteuning om dit te verwerkelijken.

 

De familie Popken heeft in 1904 een Loondorsbedrijf en smederij opgericht in Smilde. In de jaren ‘30 werd er gestart met de verkoop van Allis-charmer, dit werd in de jaren ‘60 gewisseld voor het merk Zetor. In 1988 is Popken officieel dealer geworden van John Deere. Jos Popken nam als 4de generatie het familiebedrijf Popken over. Binnen GroeNoord neemt Jos Popken de dagelijkse leiding op zich over de verkoop van landbouwmachines.

 

In 1940 namen de broers Niek & Mente Boersma het bedrijf over van hun vader Derk, die als smid was begonnen in Zijldijk. De broers startte met de handel en reparaties van landbouwmachines. De eerste machines die zij verkochten waren zelfbinders (Fahr) en tractoren (Nuffield). Begin jaren ‘60 werd de focus gelegd op New Holland persen en Clayson maaidorsers. In 1975 kreeg het bedrijf dealerschap van John Deere. Menko Boersma nam het bedrijf als 4de generatie over in 2010 tezamen met John Deere dealer Everts Groningen. Menko Boersma is algemeen directeur binnen GroeNoord.

 

Onder de naam Uildriks in Wachtum werd sinds 1985 John Deere machines verkocht. In 1989 verhuisd het mechanisatiebedrijf naar Dalen en gaat verder onder de naam Jansen & Meppelink. Naast de landbouwwerktuigen zijn de melkmachines van Gascoigne Melotte en de gazonmaaiers ook een belangrijk aandachtpunt. In 1999 opende Jansen & Meppelink daarom een nieuw pand met showroom speciaal voor tuin-, park- en golfbaanmachines. Erik Jansen, de 2de generatie van Jansen & Meppelink, vertegenwoordigd de verkoop veehouderij in de vestiging Dalen.

 

In 1995 startte Aart Spriensma samen met zijn broer Johan Spriensma een loon- en mechanisatiebedrijf in Niehove. Samen ontwikkelden zij een goedkopere kouterbemester die ze verkochten, maar ook inzette voor loonwerk. In 1998 zijn ze gestart met de verkoop van John Deere machines, waarna ze in 2003 verhuisden naar een grotere locatie in Oldehove. In 2012 nam Aart samen met zijn broers Michiel en Wilfred de stap om zich aan te sluiten bij GroeNoord. De drie broers zijn allen nog werkzaam binnen GroeNoord. Aart Spriensma neemt vandaag de dag de leiding over RentNoord, Occasions en FarmSight.

 

De gezamenlijke vestiging in Oude Pekela werd in 2012 geopend. Door op deze plek een vestiging te openen, heeft het ervoor gezorgd dat er een goede spreiding is ontstaan in het gebied, waarbij GroeNoord binnen een half uur bij iedere klant op de stoep kan staan. Na twee jaar werd de werkplaatscapaciteit verdubbeld om de klanten allemaal te kunnen bedienen.

 

De familie Greve richtte in 1922 een auto- en tractordealer bedrijf op en werd de eerste Ford dealer van Nederland. In 1995 verkocht de familie Greve de auto tak en richtte zich vanaf toen volledig op de landbouwsector. Greve nam in 2002 afscheid van het dealerschap van Ford/New Holland en werd officieel John Deere dealer. In 2002 maakte Greve de volgende stap door Bruinsma uit Dronten en Zeewolde over te nemen. In 2011 nam Greve, DEM Akkrum over waarmee het bedrijf Friesland voor een deel ging bedienen. In 2013 opende Greve een vestiging in Bolsward en in 2016 nog een vestiging in Berlikum. Ton Blankvoort heeft, samen met Lucas Greve, in 1992 het bedrijf van zijn schoonvader overgenomen.